Kuinka luoda myynti-liiketoimintasuunnitelma

Suurin ongelma, jonka monet yritykset kohtaavat myyntiliiketoimintasuunnitelmansa kehittämisessä, on se, että ne eivät tee sitä. Ainoa kerta, kun useimmat yritykset tarkastelevat kaikenlaisen liiketoimintasuunnitelman rakentamista, on silloin, kun heidän on löydettävä sijoituspääoma tai keskusteltava pankkiirinsa kanssa. Myyntibudjetin rakentaminen ei ole suunnitelma. Se on tavoite. Jos haluat saavuttaa tavoitteen, tarvitset suunnitelman strategioista ja taktiikoista, joita käytät sen saavuttamiseksi.

Myyntiliiketoimintasuunnitelman luominen niin, että saavutat määrän

Yleensä myyntipäällikölle annetaan numero. Mitä heidän on tuotettava vuodelle, jokaiselle vuosineljännekselle ja kuukaudelle. Tavoitteet on asetettu. Nyt johtajan on kehitettävä myynnin liiketoimintasuunnitelma näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Tässä on kuusi vaihetta myynnin liiketoimintasuunnitelman rakentamiseen.

  1. Perustaa myynnin suunnittelutiimi

Ensimmäinen askel myyntiliiketoimintasuunnitelman kehittämisessä on perustaa joukkue. Myyntitavoitteidesi saavuttamisessa on useita sidosryhmiä, joten ota heidät mukaan. Tämä joukkue voi koostua myynnin, markkinoinnin, kirjanpidon, toiminnan ja palvelun henkilöistä. Myyntisuunnittelutiimisi perustamisen tavoitteena on saada ihmiset mukaan prosessiin saadakseen heidän tukensa. Toissijainen syy joukkueelle on levittää työmäärää ja saada lisää tietoa.

Kun tiimi on valittu, ajoita ensimmäinen myyntisuunnitelman kehittämiskokouksesi hahmotellaksesi edessä oleva tehtävä. Tuossa kokouksessa sinun tulee olla valmis selittämään, mitä myyntiliiketoimintasuunnitelma, tehtävä on suoritettava, ja asettamaan suuret ja pienemmät mailikivet projektille. Viimeinen asia, jonka haluat tehdä tässä kokouksessa, on määrittää henkilöt kuhunkin tehtävään.

2. Käytä historiallisia tietoja myynnin liiketoimintasuunnitelman perustana

Yksi hyvä asia siinä, että joku esittää sinulle kohdenumeron, on, että sinun ei tarvitse keksiä sitä. Sinun ei tarvitse huolehtia tavoitteiden asettamisesta, koska ne vain annettiin sinulle. Myyntiliiketoimintasuunnitelmasi on menetelmä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Paras indikaattori, jota käytetään lähtötasona haluttujen tulosten tuottamisessa, on katsoa menneisyyteen. Mitä teit viime vuonna?
Kuinka monta liidiä kului kunkin myynnin tekemiseen?
Kuinka esityksiä kesti tehdä myynti?
Haluat kysyä näitä ja muita kysymyksiä varmistaaksesi, että sinulla on hyvä perusviiva siihen, mitä teit ja miten teit sen koko myyntiprosessin ajan. Jos numero on sama kuin viime vuonna, eikä se ole koskaan, tiedät nyt, mitä numeron saavuttaminen vaatii. Jos uusi luku merkitsee 15 prosentin kasvua, nosta kaikkea 15 prosentilla.

3. Tiedä kuka ihanteellinen asiakkaasi

Kutsumme tätä asiakasta profiloinniksi. Jos sinulla on uusi yritys, ihanteellisen asiakkaasi profilointi perustuu käsitykseen ja markkinatutkimukseen. Olet arvaamassa. Jos olet myynyt jonkin aikaa, sinun on vain tarkasteltava asiakkaitasi ja määritettävä, mikä erottaa heidät muusta maailmasta.

Voidaksesi kehittää vankan myyntiliiketoimintasuunnitelman, sinun on varmistettava, että noudatat oikeita tavoitteita. Tee luettelo parhaista asiakkaistasi ja määritä.
Missä ne sijaitsevat maantieteellisesti?
Millä alalla he ovat?
Mikä on heidän koko työntekijöittäin tai vuotuinen myynti?
Kuka oli päätöksentekijä?
Missä osastossa päätöksentekijä on?
Kun tiedät miltä ihanteellinen asiakkaasi näyttää, voit kuvata sen ja lisätä sen myynti-liiketoimintasuunnitelmaasi.

4. Varmista, että markkinat tukevat suunnitelmaasi

Kun tiedät tärkeimmät indikaattorit. Ymmärrät etsimäsi asiakkaan tyypin. On aika varmistaa, että markkinasi tukee tarpeitasi. Kuinka moni ihanteellisista asiakkaistasi on markkina-alueellasi? Paras tapa selvittää tämä on mennä mille tahansa listayhtiölle ja pyytää laskentaperustetta teollisuudelle ja maantieteelle. Nyt voit antaa tämän tehtävän myyntiyrityksen suunnittelutiimin jäsenelle.

5. Kehitä markkinointistrategiaasi

Vaiheessa 2 määritit, kuinka monta potentiaalia tarvitset määrän saavuttamiseksi. Kolmannessa vaiheessa määritit, kuka on potentiaalisi. Vaiheessa 4 havaitsit, että markkinasi voivat tukea numeroa. Joten miten aiot päästä heidän luokseen? Nyrkkisääntönä sinulla pitäisi olla viisi lähdettä uuden yrityksen kehittämiseen. Esimerkiksi tässä on muutama vaihtoehto, jota haluat ehkä tarkastella.
a- Myyjäsi
b- Internet
c- Kauppa tai paikalliset näyttelyt
d- Viitteet
sähköposti-sähköposti
Hyvä tapa arvioida tämä on palata asiakasprofiiliin ja nähdä, mistä nykyiset asiakkaasi ovat tulleet.

6. Myyntitiimin arviointi

Pystyykö myyntitiimisi toimittamaan? Tämä on aina iso kysymys myyntijohtajille. Kun rakennat myyntiä koskevaa liiketoimintasuunnitelmaa, katso taitoja, joita myyjät tarvitsevat suunnitelman toteuttamiseen. Kun olet määrittänyt ne taidot ja taktiikat, joita he tarvitsevat. On aika saada joukkue valmiiksi.

Sinun on kehitettävä koulutusrakenne. Tämä on toinen osa suunnitteluprosessia, joka jää jälkeen. Kuinka voimme varmistaa, että joukkueemme on valmis pelaamaan? Teemme sen kehittämällä jatkuvan koulutusohjelman.

Comments |0|